علوم پایه

برای اولین بار در تاریخ سطح خورشید توسط کاوشگر پارکر لمس شد.

برای اولین بار در تاریخ، بشر موفق به لمس کردن خورشید شد. کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا اولین جسم پرنده ساخت بشر که به اتمسفر خارجی خورشید دست پیدا کرده و ذرات اتمسفر خورشید و میدان مغناطیسی را در فاصله 4 میلیون مایلی که به هاله خورشیدی یا کرونا معروف است را اندازه گیری کرد.

لمس کردن تاج خورشید توسط کاوشگر پارکر یک مرحله برجسته و جهش در علم خورشیدی است.

همان طور که فرود در سطح ماه دانشمندان را قادر به مطالعه دقیق بر روی مواد تشکیل دهنده ماه کرد.لمس کردن اتمسفر خارجی خورشید، بشر را در شرف دستیابی به اطلاعات ارزشمندی از نزدیک ترین ستاره به ما و تاثیرش بر منظومه شمسی قرار داده است.

دانش بیشتر از ستاره میزبانمان و علم تکامل خورشیدی ما را قادر به تحلیل دقیق تر تکامل تمامی ستارگان هستی می کند.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی ناسا ، برای اولین بار، یک فضاپیما “خورشید” را لمس کرد . بیش از سه سال پس از پرتاب، کاوشگر خورشیدی پارکر در اتمسفر بالایی خورشید پرواز کرد و ذرات و میدان های مغناطیسی را که با آن مواجه شد را اندازه گیری کرد. 

به گزارش سی ان ان ، این کاوشگر که به اندازه یک خودروی کوچک است، قرار است در طول هفت سال 21 سفر از طریق تاج خورشیدی انجام دهد.

پرواز پیشگامانه ناسا چندین ساعت به طول انجامید

ناسا گفت که کاوشگر در طی چند ساعت چندین بار به داخل و خارج از جو بیرونی خورشید پرواز کرد تا در یک نقطه، پارکر به اندازه کافی در اتمسفر ورود پیدا کرد که با ساختارهای بزرگی به نام «شبه جریان‌ها» روبرو شد که در هنگام خورشیدگرفتگی از زمین قابل مشاهده هستند.

کاوشگر پارکر به ذراتی برخورد می کرد که به طور معمول توسط بادهای خورشیدی شلاق زده می شدند و آرام می گرفتند. ناسا آن را با “پرواز در چشم طوفان” مقایسه کرد.

نتایج این ماموریت در مقاله ای در Physical Review Letters منتشر شد و تشریح شدنویسنده اصلی جاستین کاسپر گفت که تیم “کاملاً انتظار داشت که دیر یا زود، حداقل برای مدت کوتاهی با کرونا (تاج خورشید) روبرو شویم” و اینکه “بسیار هیجان انگیز است که ما اولین کسانی هستیم که به آن رسیده ایم.”

این کاوشگر در معرض دمای نزدیک به  2500 درجه فارنهایت (1377 درجه سانتیگراد) قرار گرفت. سپر حرارتی محافظ فضاپیما و ابزار علمی ضخامت 4.5 اینچ (11.43 سانتی متر) دارد و از مواد کامپوزیت کربن ساخته شده است.

باید بدانید که تاج خورشید از سطح خورشید نیز داغ تر است. دانشمندان فکر می کنند جو می تواند به دمای 1.8 میلیون درجه فارنهایت (1 میلیون درجه سانتی گراد) یعنی گرم ترین نقطه خود برسد. سطح خورشید بسیار سردتر است و دمای آن  10340 درجه فارنهایت (5727 درجه سانتی گراد) است.

کاوشگر پارکر در اکتبر 2014 پرتاب شده است و از گرانش زهره برای هدایت مسیر خطرناک خود در اطراف – و از طریق – ستاره استفاده می کند. پروازهای آینده احتمالاً طولانی تر خواهند بود زیرا تاج در طول چرخه طبیعی 11 ساله خورشید در حال رشد است (قبل از کوچک شدن مجدد). 

 این خبر فوری درباره پرواز کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا با سرعت باورنکردنی به سمت تاج خورشیدی بود و با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات جدید مرتباً به روز می شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا