3 دسته کلی از قطعات الکترونیکی | بررسی انواع قطعات الکترونیکی


قطعات الکترونیکی دارای تنوع بسیاری هستند و همین مورد باعث شده است که متخصصین فعال در این حوزه نتوانند به خوبی آن ها را شناسایی کنند. به همین علت دسته بندی آن ها در سه قسمت اصلی انجام شده است تا بتوان اجزای اصلی و اساسی نظیر قطعات الکتریکی و قطعات الکترونیکی را از یکدیگر جدا کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی سه دسته بندی اصلی قطعات الکترونیکی بپردازیم.
قطعات الکترونیکی اکتیو:
اولین دسته بندی از قطعات الکترونیکی، قطعات الکترونیکی اکتیو است که کاربرد اصلی آن ها برای تقویت کردن سیگنال های الکتریکی می باشد که به جهت تولید انرژی الکتریکی از آن استفاده می شود. در این وسیله یک قطعه به شکل اکتیو از طریق منبع هدایت می شود و همچنین تمامی اجزا نیازمند مقداری انرژی هستند که به صورت معمول از DC تامین می شود.
قطعات الکترونیکی پسیو:
دسته دوم قطعات پسیو هستند که منبع انرژی آن ها مدار الکترونیکی نیست و به صورت کلی نیازی به منبع تغذیه ندارند. البته این مورد باعث شده است که برخلاف قطعات اکتیو نتوانند تقویت کننده باشند و فقط نقش تغییر جریان یا ولتاژ را بر عهده دارند. همچنین قابل توجه است که قطعات پسیو دارای دو ترمینال هستند.
قطعات الکترومکانیکی:
دسته آخر قطعات الکترومکانیکی هستند که برای ایجاد تغییرات مکانیکی نظیر چرخاندن موتور از آن ها استفاده می شود و برای این کار به ایجاد کردن یک سیگنال الکتریکی می پردازند. تقریبا تمامی قطعات الکترومکانیکی با استفاده از میدان مغناطیسی حرکت فیزیکی را ایجاد می کنند و با استفاده از کلید و رله ها می تواند این مورد را دستخوش تغییرات دلخواه کرد.
معرفی قطعات الکترونیکی اکتیو
دیود ها و ترانزیستور ها در دسته قطعات الکترونیکی اکتیو قرار می گیرند که دارای کاربرد و ویژگی های بخصوص خود هستند. در بخش زیر با ما همراه باشید تا به معرفی آن ها بپردازیم.
دیود ها
وظیفه اصلی دیود ها محدود کردن جریان به یک جهت است که به صورت معمول آن ها را با مواد نیمه هادی می سازند. همچنین ترمینال های این وسیله به دو عدد با نام های آند و کاتد محدود می شود و مدار هایی نظیر AC به DC در آن ها استفاده می شود.
ترانزیستور ها
ترانزیستور یکی از قطعاتی است که وظیفه آن استفاده به عنوان قطعه سوئیچینگ و در بعضی شرایط تقویت کننده می باشد و در اصل قطعه ای نیمه هادی و سه سر است. قطعه مذکور می تواند در حالات مختلفی نظیر کنترل شده با یا بدون ولتاژ در جریان باشد که باعث می شود کاربرد بسیار زیادی داشته باشد.
همچنین ولتاژ اعمال شده اگر کنترل شود می تواند از یک ترمینال به دو ترمینال جریان دهد. ترانزیستور ها به صورت کلی در دو دسته پیوندی دو قطبی و اثر میدان وجود دارند.
مدار مجتمع یا آی سی (IC)
مدار مجتمع یکی از قطعاتی خاصی است که بر روی تراشه های سیلیکونی را می گیرد و در بورد قطعاتی نظیر تلفن همراه و رایانه ها از آن استفاده می شود.
نمایشگر ها
در بیشتر برد های کوچک و یا مانیتور ها از نمایشگر هایی استفاده می شود که با نام LCD شناخته می شوند و فناوری آن ها کریستال مایع می باشد. در پی این فناوری، از دو فیلتر قطبی و همچنین الکترود برای فعال یا غیر فعال کردن نور استفاده می شود.
منابع توان
یکی از بخش های اصلی هر بورد و دستگاه الکترونیکی که از آن برای برق رسانی در تولید قطعات در تولیدات صنعتی و کارگاه های تولیدی و صنعتی استفاده می شود؛ منبع توان می باشد که در مدار ها از آن به عنوان منبع تغذیه DC و باتری یاد می شود.
- منبع تغذیه DC: اولین نوع از منبع توان، منبع تغذیه DC می باشد که در مدارهای الکترونیکی یک قطعه ضروری است و از آن برای تامین نیروی مورد نیاز استفاده می شود.
- باتری ها: باتری یکی از انواع دستگاه های ذخیره سازی برای انرژی الکتریکی می باشد که به صورت معمول از مواد شیمیایی در ساخت آن استفاده شده است و می تواند برای دستگاه های مختلفی نظیر لپ تاپ تا چراغ قوه استفاده شود.
رله ها
از رله که با نام سوییچ الکترومغناطیسی نیز شناخته می شود برای کارکرد مدارها به صورت الکترونیکی یا الکترومکانیکی استفاده میشود.
دیود نوری
دیود نوری در اصل همان LED می باشد که به ساطع کردن نور می پردازد و حامل بار های الکترون مانند است.
میکروکنترلر
آی سی ها در انواع مختلفی تولید می شوند و میکروکنترلر نیز یکی از انواع آن ها است که دارای بخش های مختلف نظیر حافظه، پردازنده و ورودی و خروجی است و از آن در تولیدات صنعتی و کارگاه های تولیدی و صنعتی استفاده می شود.
سوییچ
سوییچ یکی از انواع قطعات الکترونیکی است که از آن برای قطع یا اتصال در مدار استفاده می شود تا جریان را کنترل کند و در ساخت قطعات صنعتی و دستگاه های صنعتی کاربرد بسیاری دارد.
سون سگمنت
سون سگمنت یکی از انواع نمایشگر هایی است که در دستگاه های صنعتی و قطعات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در اغلب موارد از این وسیله برای نشان دادن اعداد اعشاری در ماشین حساب و ساعت ها استفاده شده است.
تجهیزات اندازه گیری
برای اینکه بتوان سلامت و وضعیت مدار ها و قطعات را تضمین کرد باید به اندازه گیری موارد مختلفی پرداخت، استفاده تجهیزات اندازه گیری در این حوزه می باشد. با مطالعه مقالات در حوزه اخبار مهندسی و اخبار صنعتی می توانید اطلاعات جامع تری در رابطه با این مورد بدست بیاورید.
- اسیلوسکوپ: اسیلوسکوپ، یکی از انواع تجهیزات نمایش سیگنال است که می تواند در بررسی وضعیت و پایداری دستگاه به شما کمک کند.
- مولتی متر: ابزاری الکترونیکی که به صورت ترکیبی از موارد مختلفی نظیر ولت متر و اهم متر استفاده می کند و می تواند بوسیله این دستگاه پارامتر های مختلفی را اندازه گیری کرد.
سیگنال ژنراتور یا فانکشن ژنراتور
سیگنال ژنراتور یا فانکشن ژنراتور یک تولید کننده سیگنال می باشد که می تواند از آن برای تست کردن مدار ها استفاده کرد. از انواع سیگنال های تولیدی این ژنراتور می تواند به سینوسی، مثلثی، مربعی و دندان اره ای اشاره داشت.
معرفی قطعات الکترونیکی پسیو
قطعات الکترونیکی پسیو می توانند به صورت جریان و ولتاژ انرژی را ذخیره کنند و از آن ها در قطعات صنعتی و دستگاه های صنعتی استفاده می شود.
مقاومت
یکی از قطعات پسیو که در غالب برد های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد مقاومت است که با دو ترمینال برای مقابله با جریان استفاده می شود. دو نوع اصل مقاومت ثابت و متغیر هستند که به توضیح آن ها می پردازیم.
- مقاومت ثابت: نوع اول از مقاومت یعنی مقاومت ثابت، برای تنظیم شرایط بخصوصی در مدار های الکترونیکی استفاده می شود و به همین علت نیازی به تنظیم مدار وجود نخواهد داشت.
- مقاومت متغیر: همانطور که از نام مقاومت مشخص است، از آن برای مواردی استفاده می شود که شما نیازمند تغییر مقاومت بر اساس نیاز مدار خواهید بود.
خازن ها
به حتم نام خازن را شنیده اید ولی کارایی آن را نمی دانید. خازن ها از دو صفحه رسانا با یک عایق بین آن ها ساخته می شوند و با استفاده از این طراحی می توانند انرژی الکتریکی را به صورت کامل ذخیره کنند.
ما در این مقاله به طور کامل و ساده توضیح دادیم که خازن چیست و چگونه کار می کند؟ پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه بفرمایید.
سلف یا القاگر
سلف یا القاگر که از آن بعنوان مقاومت جریان AC نیز یاد می شود برای ذخیره کردن انرژی استفاده می شود. این وسیله دارای مقاومت بالایی در برابر تغییرات جریان می باشد و واحد استاندارد آن نیز هانری است که با حرف لاتین H شناخته می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی انواع سلف بپردازیم.
- سلف فاقد هسته: اولین نوع از سلف یا القاگر فاقد هسته می باشد که دارای هسته هوا است.
- سلف فرو مغناطیسی: سلف فرو مغناطیسی دارای آهن در هسته خود است و به همین علت ظرفیت القایی و قدرت بسیار بالایی دارد.
- سلف حلقه: آخرین نوع القاگر نیز سلف حلقه ای است که در طراحی ان یک سیم پیچ به دور یک تورید پیچیده شده و به صورت دایره ای می باشد.
ممنونیم که تا پایان همراه ما بودید، برای مطالعه مقالات مرتبط در حوزه مهندسی، تکنولوژی و نوآوری با وبسایت ما همراه باشید.