نوآوری
موضوعات داغ

برترین شرکت های فناوری و تکنولوژی جهان

اگر به مطالعه اقتصاد و تجارت بین‌الملل علاقهٔ زیادی دارید، حتماً این سؤال‌ها ذهنتان را درگیر کرده است که اقتصاد جهانی را چه شرکت‌هایی می‌چرخانند؟ و بیشترین درآمد تجارت در دست کدام شرکت‌ها است؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید مشخص کنیم که پیشروترین صنعت در جهان کدام است. با اکتشاف نفت و صنعتی‌ شدن جوامع پیشرفته، تولیدات صنعتی جای کسب‌وکارهای سنتی را گرفتند و بیشتر کارگاه‌های تولید و صنعتی، در تولید قطعات صنعتی رشد کردند.

باگذشت چند دهه و پیشرفت تکنولوژی، شرکت‌هایی که فناوری محور بودند، جای کارخانه‌های صنعتی بزرگ را گرفتند. کارخانه‌های تولیدی ابتدا شرکت‌های فناوری و مهندسی را رقیب خود نمی‌دانستند. اما باگذشت زمان این شرکت‌ها به‌قدری پیشرفت کردند که زندگی روزمره مردم را تحت‌تأثیر قرار دادند. نمایندگی‌های زیادی در سراسر جهان تأسیس کردند و سهم بزرگی از اقتصاد را به خود اختصاص دادند.

اگر همین الآن باارزش‌ترین شرکت‌های دنیا را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که اکثر آن‌ها متعلق به حوزه فناوری و تکنولوژی هستند. در این مقاله قصد داریم برترین شرکت‌ های فناوری جهان، تاریخچه و محصولات تولیدی هر کدام را بررسی کنیم.

اپل

برند لاکچری با محصولات خاص که طرف‌داران مخصوص به خود را دارد. این شرکت فناوری آمریکایی در سال 1976 میلادی توسط سه فرد قدرتمند حوزه تکنولوژی تأسیس شد. رهبر تأثیرگذار و الهام‌بخش برند اپل، استیو جابز بود. ارزش بازار این شرکت در حال حاضر بیش از  2.402 Tدلار است.

محصولات اپل ابتدا کامپیوترهای شخصی بود که با پیشرفت چشمگیر به سمت تولید لپ‌تاپ و موبایل آیفون رفت. Apple اکنون ساعت هوشمند، تبلت آی‌پاد، تلویزیون و لوازم جانبی هم تولید می‌کند.

مایکروسافت

دومین شرکت بزرگ جهان از لحاظ MARKET CAP برند مایکروسافت که بیش از  2.025 T دلار ارزش بازار آن است. Microsoft توسط بیل گیتس و پل آلن تأسیس شد. این شرکت بزرگ تکنولوژی محصولات نرم‌افزاری رایانه‌های شخصی را تولید می‌کند که معروف‌ترین محصول آن ویندوز‌مایکروسافت است. مایکروسافت اکنون در حال سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های بلاک‌چین، یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و محاسبات ابری است.

گوگل

شرکت Alphabet Inc که به برند گوگل معروف است، در کالیفرنیا مستقر است. مارکت کپ این شرکت بیش از 1.463 T دلار است که در سال 1998 توسط لری پیج و سرگی برین دو دانشجوی دانشگاه استنفورد تأسیس شد. این برند بیشتر به غول موتورهای جستجو معروف است که الآن روی پروژه‌های زیر تمرکز کرده است:

  • اتومبیل‌های خودران
  • شرکت تحقیق و توسعه Calico
  • پروژه خانه هوشمند Nest

آمازون

این برند چندملیتی آمریکایی توسط جف بزوس تاسی شد. برند amazon ابتدا یک کتاب‌فروشی آنلاین بود که به یک فروشگاه اینترنتی بزرگ با تنوع محصولات بالا تبدیل شد. ارزش بازار برند آمازون بیش از 1.194 T دلار است. تمرکز فعلی آمازون روی پروژه‌های هوش مصنوعی و محاسبات ابری است.

تسلا

بزرگترین و پیشرفته‌‌ترین تولیدکننده وسایل نقلیه الکتریکی برند تسلا است. این شرکت در سال 2003 توسط مارتین ابرهارد و مارک تارپنینگ با نام تسلا موتورز تاسیس شد. خودروهای برقی شناخته شده ترین محصول Tesla است که پروژه‌های فعلی خود را بیشتر در حوزه انرژی پاک، انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی انرژی پیش می‌برد. برند تسلا با ارزش بازار بیش از 791.51 B دلار، پنجمین قدرت حوزه فناوری است.

فیسبوک

شرکت Meta Platforms مستقر در کالیفرنیا توسط مارک زاکربرگ در سال 2004 تأسیس شد. این شرکت غول رسانه‌های اجتماعی است که فیس‌بوک اولین محصول آن است.
برند بزرگ Facebook شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های معروف اینستاگرام، واتساپ و آکیولوس را خریداری کرده است. ارزش بازار فیسبوک بیش از 556.90 B دلار است که اخیراً به دلیل جاه‌طلبی‌های مارک زاکربرگ در حوزه متاورس، به برند meta تغییر نام داده است.

برترین شرکت های فناوری

TSMC

برند tsmc در سال 1987 توسط موریس چانگ در تایوان تأسیس شد. این شرکت در زمینه تولید نیمه‌هادی‌ها فعالیت می‌کند. مارکت کپ این شرکت تایوانی بیش از 49 میلیارد دلار است.

سامسونگ

برند کره‌ای سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ-چول تأسیس شد. ین شرکت ابتدا به‌عنوان یک کسب‌وکار بازرگانی فعالیت می‌کرد. با پیشرفت و توسعه شرکت، به‌عنوان برند Samsung Electronics در زمینه تولید وسایل الکترونیکی فعالیت خود را گسترش داد.

بزرگ‌ترین رقیب اپل در تولید موبایل هوشمند، محصولات دیگری مانند باتری، تراشه‌های آی سی، هارددیسک، حسگرهای تصویر، دوربین، کشتی، موتور هواپیما و توربین می‌سازد. ارزش بازار این برند پرطرف‌دار، بیش از 364.95 B دلار است.

هوآوی

شرکت Huawei Technologies در سال 1987 توسط رن ژنگفی تأسیس شد. ای شرکت فناوری چینی تولیدکننده محصولات الکترونیکی و تجهیزات مخابراتی است. این غول مخابراتی محصولاتی مانند تلفن‌های همراه، شبکه‌های پهن باند ثابت، تلویزیون‌های هوشمند، رایانه‌های تبلت، دانگل، و ساعت هوشمند را تولید می‌کند.

دل

شرکت بزرگ فناوری آمریکایی که تولیدکننده رایانه‌های شخصی است، توسط مایکل دل در سال 1984 تأسیس شد. شرکت Dell Technology در مدیریت زنجیره تأمین و تجارت الکترونیک، نوآوری زیادی دارد. عمده محصولات برند Dell، سرور، دستگاه‌های ذخیره‌سازی داده، سوئیچ‌های شبکه، لوازم جانبی کامپیوتر، تلویزیون هوشمند، دوربین و چاپگر است. شرکت دل ارزش بازاری بالغ بر 36.50 B دلار دارد.

سونی

شرکت سونی در سال 1946 توسط ماسارو ایبوکو به‌عنوان فروشگاه لوازم الکترونیکی فعالیت خود را شروع کرد. شرکت ژاپنی sony بزرگ‌ترین تولیدکننده سنسورهای تصویری در جهان و دومین تولیدکننده بزرگ دوربین است. برند Sony Group Corporation بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده کنسول‌های بازی در جهان است.

هیتاچی

برند هیتاچی یک شرکت ژاپنی است که توسط Namihei Odaira در سال 1910 تأسیس شد. شرکت Hitachi ابتدا دستگاهی برای استخراج مس تولید می‌کرد که با گسترش تکنولوژی شرکت، در زمینه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و کلان‌داده فعالیت خود را توسعه داد.

 اینتل

شرکت intel در سال 1968 توسط مهندس معروف گوردون ای مور تأسیس شد. این برند غول تراشه‌های الکترونیکی، رهبر جهانی در تولید پردازنده‌های کامپیوتری است. اینتل در حاضر در زمینه تولید محصولاتی مانند واحدهای پردازش مرکزی(CPU)، ریزپردازنده‌ها، واحدهای پردازش گرافیکی مجتمع (iGPU)، سیستم‌های روی تراشه (SoCs)، چیپ ست‌های مادربرد، مودم، وای‌فای و بلوتوث فعالیت می‌کند. مارکت کپ این شرکت حدود 180.65 B است.

IBM

شرکت ماشین‌های تجاری بین‌المللی که به‌عنوان IBM شناخته می‌شود، هسته اصلی آن در آمریکا مستقر است و در بیش از 171 کشور فعالیت دارد. محصولات اصلی آی‌بی‌ام سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر است.

تخصص اصلی این شرکت در زمینه گسترش فناوری نانو در رایانه‌ها است. اختراع وسایلی مانند عابربانک (ATM)، دیسک‌های فلاپی، کارت‌های نوار مغناطیسی، درایوهای دیسک سخت، پایگاه‌های داده رابطه‌ای، بارکدهای UPC و حافظه‌های با دسترسی تصادفی پویا (DRAM)به عهده IBM بوده است. Market cap این شرکت تقریباً 124.10 B دلار است.

پاناسونیک

پاناسونیک در سال 1918 توسط Konosuke Matsushita در ژاپن تأسیس شد. اولین محصول Panasonic سوکت لامپ بود. پاناسونیک ابتدا با نام تجاری شرکت صنعتی ماتسوشیتا الکتریک فعالیت می‌کرده که بعداً به این برند، تغییر نام داد.
برند پاناسونیک محصولات زیادی در زمینه لوازم الکترونیک مانند باتری‌های قابل شارژ، تلویزیون، لوازم‌خانگی، سیستم‌های خودرو و دستگاه‌های صنعتی دارد. این برند بزرگ ژاپنی در زمینه سرمایه‌‌گذاری ملک و ساخت‌وساز علاقه زیادی دارد.

شیائومی

شرکت چینی Xiaomi در سال 2010 تأسیس شده است. امروزه، این شرکت چینی تازه‌تأسیس، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات الکترونیک است. محصولات برند شیائومی، گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند، تلویزیون‌های هوشمند، لپ‌تاپ و محصولات مصرفی مانند لوازم‌خانگی، کیف و کفش هستند. محصول شاخص این شرکت موبایل شیائومی mi است. ارزش بازار این شرکت بر اساس اطلاعات وب‌سایت companiesmarketcap حدود 37.97 B دلار است.

OpenAi(ربات چت جی پی تی)

این شرکت فعال در زمینه هوش مصنوعی‌ و ربات مکالمه‌گری است که می‌تواند به سوال‌های افراد جواب دهد. سوال‌هایی در تمام زمینه‌ها و رشته‌های دانشگاهی و ..

ربات chatgpt می‌تواند به تمام سوالات ذهن شما پاسخ دهد و به عنوان رقیب جدی برای موتور‌های جست‌و‌جو مانند گوگل و bing در نظر گرفته می‌شود.

این ربات ‌می‌تواند مسائل پیچیده ریاضی‌، فیزیک و … حل کند. برای برنامه نویسان کد نویسی کند و برای محتوا نویسان وبلاگ محتوا تولید کند.!

نتیجه‌گیری

اگر اخبار مهندسی را پیگیری کنید، پیشرفت سریع صنایع در زمینه دستگاه‌های صنعتی و مهندسی را متوجه می‌شوید. تکنولوژی با پیشرفت چشمگیری که دارد، توجه تمامی دنیا را به خود جلب کرده است. در این‌ بین شرکت‌های حوزه فناوری اقتصاد جهانی را در دست گرفته‌اند. شرکت‌هایی که معرفی شدند، روزی وجود نداشتند، اما امروزه به قدرت‌های برتر جهانی تبدیل شده‌اند. دلیل موفقیت این شرکت‌ها، توجه بسیار زیاد آن‌ها به فناوری‌های به‌روز مانند نانوفناوری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا