سلامتی

پیوند موفقیت آمیز کلیه خوک به دو انسان

جراحان در دانشگاه نیویورک بار دیگر یک کلیه از یک خوک اصلاح شده ژنتیکی را بر روی یک انسان پیوند زدند. این نهاد مطبوعاتی گفت: جراحی دوم کمتر از دو ماه پس از انجام اولین عمل جراحی انجام می شود.

همچنین اضافه کرد که بیش از 90000 نفر در ایالات متحده در لیست انتظار برای پیوند کلیه هستند که به طور بالقوه می تواند جان آنها را نجات دهد. این شرکت از مهندسی ژنتیک برای ایجاد تغییرات کمی در گونه های اهداکننده استفاده می کند تا پیوند توسط بدن انسان رد نشود. 

نوعی خوک به نام GalSafe برای این پیوند پیشنهاد آنها است، چرا که قندی به نام آلفا گالاکتوز تولید نمی کند که این قند در بدن انسان وجود ندارد. اگر این قند در بدن انسان شناسایی شود، سیستم ایمنی آن را به عنوان نشانه ای از وجود مواد خارجی در نظر می گیرد و به بافتی که آن را تولید می کند حمله می کند. از آنجایی که عضو پیوندی حاوی این قند نیست، سیستم ایمنی بدن انسان پیوند را بیشتر می پذیرد. 

در بیانیه مطبوعاتی آمده است که در اوایل ماه اکتبر، تیم این روش را با موفقیت روی یک گیرنده مرده آزمایش کرده بود و اکنون آن را روی بیمار فوت شده دیگری که در دستگاه تنفس مصنوعی بود، تکرار کرده است.

 این بار نیز کلیه پیوندی در خارج از بدن اهداکننده چسبیده و به مدت 54 ساعت تحت بررسی قرار گرفت. در این مدت، تولید ادرار و سطح کراتینین در محدوده طبیعی باقی ماند و هیچ نشانه ای از دفع مشاهده نشد. 

اگرچه ممکن است این یک تکرار بیهوده آزمایشی باشد که همین چند ماه پیش انجام شد، اما این روش علمی است که انجام گرفته. این آزمایش از این جهت تکرار شد که نتیجه ای که یکبار حاصل شده میتواند مجددا حاصل شود یا خیر؟

رابرت مونتوگومری، جراح ارشد این روش، در بیانیه مطبوعاتی گفت: هر چند این یافته‌ها الهام‌بخش هستند، اما هنوز یافته‌های اولیه وجود دارد و تا آزمایش‌های انسانی راه زیادی در پیش است. 

این تیم، مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این روش قابلیت تبدیل شدن به ابزاری ارزشمند، برای نجات جان هزاران نفر در سال دارد را انجام خواهد داد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا