نوآوری

آیا چین بزرگترین آنتن جهان را می سازد و از زمین به عنوان یک ایستگاه رادیویی غول پیکر استفاده خواهد کرد؟

کشور چین آهسته اما پیوسته راه خودش را به سمت اوج طی می کند. این کشور که مکرراً با تحولات مربوط به فضایی خود به تیتر اخبار تبدیل می شود ، اکنون ادعا می کند که بزرگترین آنتن جهان را برای عملیات زیردریایی خود راه اندازی می کند.

به گفته مهندس ارشد این پروژه، ژا مینگ و وی، این آنتن برای حفظ ارتباط خود تا عمق 3000 کیلومتری زیر دریا طراحی شده است که برای رسیدن به گوام، بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در غرب اقیانوس آرام کافی است. (به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست ، همکاران موسسه تحقیقات ارتباطات دریایی ووهان .)

در حالی که مکان فعلی این آنتن غول پیکر ناشناخته باقی مانده است، تیم تحقیقاتی اعلام کرد که این آنتن در 1000 کیلومتری جنوب پکن و 2000 کیلومتری جنوب شرقی Dunhuang در شمال غربی چین و 1000 کیلومتری شرق میانیانگ قرار دارد. استان سیچوان در جنوب غربی (مکان تقریبی)

مقاله ای که در مجله چینی منتشر شده است، به جزئیاتی می پردازد که دستگاه های دریافت کننده این آنتن که در عمق 200 متری زیر سطح در کف دریا کار گذاشته شده اند، می توانند سیگنال های آنتن غول پیکر را در فاصله 1300 کیلومتری دریافت کنند.

این آنتن با استفاده از شبکه بزرگی از کابل ها و دکل های مشابه با خطوط برق سنتی ساخته شده است. به گزارش SCMP، این سیستم از طریق دو فرستنده زیرزمینی کار می کند که با جریان الکتریکی شارژ می شوند و بنابراین، زمین را به یک ایستگاه رادیویی غول پیکر تبدیل می کند.

طبق گفته تیم تحقیقاتی، آنتن چینی اولین تاسیسات در مقیاس بزرگ با فرکانس بسیار پایین (ELF) در جهان است که می تواند  امواج الکترومغناطیسی از 0.1 تا 300 هرتز تولید کند. این امواج می توانند مسافت های طولانی را هم در زیر آب و هم در زیر سطح به راحتی طی کنند. 

اما تنظیم این کار کار ساده ای نیست. اگر جریان های الکتریکی بیش از حد قوی شوند، می توانند میدان مغناطیسی ای ایجاد کنند که می تواند، بر هدایت کابل ها تأثیر بگذارد. به همین دلیل است که امواج رادیویی تولید شده باید به خوبی تنظیم شوند. این تیم گفت که آنها راه حل هایی برای این مشکلات دارند و این تسهیلات از استانداردهای لازم که قبلاً تعیین شده هم فراتر رفته است. 

در حالی که این سیگنال‌ها عمدتاً برای ارسال و دریافت پیام‌های مهم از فواصل بسیار زیاد استفاده می‌شوند، دانشمندان این پروژه همچنین اعلام کرده‌اند که می‌توانند برای نظارت بر خطوط گسل در زیر سطح و کمک به ارزیابی خطرات احتمالی زلزله برای شهرهای چین نیز استفاده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا