بارورسازی ابرها و تغییرات آب و هوایی برای جشن های سیاسی در چین


طبق مطالعه دانشمندان دانشگاه Tsinghua که توسط South China Morning گزارش شده است ، چین با موفقیت از بارورسازی ابرها برای کنترل آب و هوا، کاهش آلودگی و بهبود شاخص کیفیت هوای شهر پکن، پایتخت این کشور، پیش از یک رویداد سیاسی مهم در ماه جولای استفاده کرد.
بارورسازی ابرها یک تکنیک اصلاح آب و هوا است که شامل وارد کردن مواد شیمیایی به ابرها مانند ذرات کوچک ید نقره است. این باعث می شود که قطرات آب در اطراف آنها جمع شوند و احتمال بارندگی افزایش یابد.
دولت در 30 ژوئن، یک روز قبل از جشن صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست، با برگزاری جشنهای بزرگ شامل دهها هزار نفر در مراسمی در میدان تیانآنمن، عملیات دو ساعته بارورسازی ابرها را بر فراز حومه پکن و برخی مناطق مجاور انجام داد.
بر اساس مقاله منتشر شده در مجله معتبر Environmental Science و به سرپرستی وانگ کان، استاد علوم محیطی، ساکنان مناطق کوهستانی همجوار گزارش کردند که شاهد انفجار موشکهایی بودند که ید نقره را به آسمان میبردند تا بارندگی را تحریک کنند .
به گفته محققان، باران مصنوعی حاصل، سطح آلاینده PM2.5 هوا را بیش از دو سوم کاهش داد و کیفیت هوا را بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی از «متوسط» به «خوب» تغییر داد. از آنجایی که «باران مصنوعی تنها رویداد مخرب در این دوره بود»، بعید بود که کاهش آلودگی به دلایل طبیعی باشد.
تاریخ چین با تغییر آب و هوا
این اولین باری نیست که چین بارورسازی ابرها را انجام می دهد. در واقع، دولت میلیاردها دلار برای دستکاری آب و هوا هزینه کرده است و از این فناوری برای دستکاری آب و هوا قبل از گردهمایی های بزرگ مانند المپیک 2008 پکن استفاده کرده است.
در سال 2020، شورای دولتی چین اعلام کرد که تا سال 2025 ، این کشور یک “سیستم اصلاح آب و هوای توسعه یافته” خواهد داشت که بیش از 1.35 میلیارد هکتار (5.5 میلیون کیلومتر مربع) با بارش مصنوعی و یکی از حدود 143 میلیون هکتار (580000 کیلومتر مربع) را پوشش می دهد. با مهار تگرگ
جدیدترین کاربرد شناخته شده این فناوری به مجموعه ای از شواهد علمی در مورد موفقیت این تکنیک اضافه می کند. کشورهای دیگر نیز به دلیل بدتر شدن اثرات تغییرات آب و هوایی در سال های اخیر، در فناوری بارورسازی ابرها سرمایه گذاری کرده اند. با این حال، هنوز سؤالات معتبری در مورد میزان اثربخشی آن وجود دارد، و دانشمندان هنوز در مورد اینکه آیا دستکاری آب و هوا در یک منطقه می تواند سیستم های آب و هوا را در جاهای دیگر مختل کند، بحث می کنند.
به گفته ژو شیائوفنگ، معاون سابق اداره هواشناسی چین، با این حال، گزارش شده است که پکن به خوبی از خطرات و محدودیت های این فناوری آگاه است.
زو در مقاله ای که در مجله چینی Advances in Meteorological Science and Technology منتشر شده است ، نوشت: «تغییر آب و هوا نه تنها یک مشکل علمی است، بلکه یک پروژه مهندسی اجتماعی است که ارتباط نزدیکی با منافع، محیط زیست و مسئولیت های [یک کشور] دارد . وی افزود: برای مقابله با این مشکلات نیاز به قوانین، مقررات یا معاهدات بین المللی جدید داریم.
آیا فناوری می تواند انطباق گسترده ای را ببیند؟
این فناوری همچنین در ایالات متحده مورد استفاده قرار می گیرد، که یکی از نمونه های اصلی آن آیداهو پاور است، یک شرکت خصوصی که به بیش از نیم میلیون مشتری در جنوب آیداهو و شرق اورگان خدمات رسانی می کند. به گزارش ایندیپندنت ، نزدیک به دو دهه است که آیداهو پاور از بارورسازی ابرها برای تکمیل تولید برق آبی خود استفاده کرده است .
و با بدتر شدن اثرات تغییرات آب و هوایی با شکست جهانی رکوردهای دمای جهانی سال به سال، کشورها همچنین تکنیک های دیگری را برای ترسیم بارندگی در نظر می گیرند. تابستان امسال، امارات متحده عربی به فناوری هواپیماهای بدون سرنشین روی آورد تا جریان را در گرمای شدید تغییر دهد، و از پهپادهایی استفاده کرد که در ابرها پرواز می کنند و سپس برق را تخلیه می کنند تا باران در شهر دبی آغاز شود که گرمای آن تا 120 درجه فارنهایت می رسد. (48 درجه سانتیگراد). این باعث کاهش دما و تامین منابع آبی بسیار مورد نیاز می شود.