علوم پایهنجوم و فضا

جیمز وب ناسا یک قدم مهم تا گرفتن اولین تصاویرش فاصله دارد

زمان آن رسیده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا به اولین رصد خود از کیهان بسیار نزدیک است.

گزارش Space.com نشان می دهد که دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) وقتی که به دمای عملیاتی منفی 244 درجه فارنهایت (منفی 153 درجه سانتیگراد) برسد و خنک شود، می تواند اولین تصویر خود را بگیرد.

تحقیق در مورد جهان اولیه

زمانی که این تلسکوپ خنک شود و فرآیند خنک سازی صورت گیرد، تلسکوپجیمز وب اولین تصاویر خود را خواهد گرفت. به طور خاص، دوربین های خود را بر روی ستاره ای به نام HD 84406 که در فاصله 241 سال نوری از زمین قرار دارد، تنظیم خواهد کرد. از این تصاویر برای مقاصد تحقیقاتی استفاده نخواهد شد. در عوض، این تصاویر به تیم کنترل ماموریت وب کمک خواهند کرد تا 18 بخش طلایی آینه اصلی تلسکوپ را با عرض 21 فوت (6.5 متر) تراز کنند.

در واقع دوربین اصلی تلسکوپ جیمز وب یعنی NIRCam با تصویر برداری از ستاره HD 84406 آموزش خواهد دید تا آینه های خود را تراز کند. در حالی که تیم تلسکوپ جیمز وب آینه ها را حرکت می‌دهند تا سطحی کاملاً صاف ایجاد کنند. این فرآیند بسیار حساس و دشوار است و تا ماه آوریل (فروردین 1401) ادامه پیدا می کند. با این حال، پس از اتمام این عملیات، تلسکوپ فضایی جیمز وب به طور کامل عملیاتی خواهد شد، به این معنی که تلسکوپ جیمز وب می تواند برای اهدافی که از قبل برای آن تعیین شده بود، اقدام کند.

چه زمانی تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب را خواهیم دید؟

انتظار می رود اولین تصاویری که برای اهداف علمی توسط وب گرفته شده است در اواخر ژوئن (خرداد 1401) یا اوایل جولای (تیر 1401) در اختیار عموم قرار گیرد. وظیفه دوربین NIRCam برای موفقیت ماموریت تلسکوپ 10 میلیارد دلاری بسیار مهم است. اگر شکست بخورد، ماموریت با شکست مواجه می‌شود، به همین دلیل است که NIRCam اساساً دو دوربین در یکی است، به این معنی که دارای افزونگی کامل است.

ابزارهای وب، از جمله NIRCam، در دماهای بسیار پایین کار خواهند کرد تا بتوانند قدیمی ترین ستاره های جهان را که در صدها میلیون سال اول پس از انفجار بزرگ یا بیگ بنگ شکل گرفته اند، مشاهده کنند. از آنجایی که آنها بسیار دور هستند، نور ساطع شده از این ستارگان فقط در طول موج های فروسرخ قابل مشاهده است. نور مادون قرمز اساساً گرما است، به این معنی که تلسکوپ وب باید خنک شود، تا تداخل را تا حد ممکن کاهش دهد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب در 24 ژانویه (4 بهمن 1400) به مقصد نهایی خود، نقطه لاگرانژی 2 (L2) رسید. L2 در  930000 مایل (1.5 میلیون کیلومتر) از زمین قرار دارد که باعث می شود وب در موقعیتی پایدار بین خورشید و زمین قرار گیرد و به عملیات خود بپردازد. همان طور که می دانید این تلسکوپ سرانجام پس از یک رشته تاخیر طولانی، در 25 دسامبر (4 دی ماه 1400) به فضا پرتاب شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا